Nemzetközi eszmecsere Koppenhágában

Nemzetközi eszmecsere Koppenhágában


Nemzetközi eszmecsere Koppenhágában

Az Európai Humánreprodukciós- és Embriológiai Társaság (ESHRE) idén 39. alkalommal rendezi meg éves kongresszusát június 25-28. között, Dánia fővárosában, Koppenhágában.

Koppenhága számos nemzetközi felmérés és rangsor alapján jelentős kulturális és tudományos központ. Az információs technológia, a kutatás-fejlesztés, valamint az élettudományok is kiemelkedő szerepet játszanak a város gazdaságában.

Az ESHRE egy nemzetközi non-profit szervezet, amely támogatja a reproduktív gyógyászat és az embriológia területén végzett kutatást és oktatást. Az első találkozót 1985-ben rendezték meg Bonnban, azóta a társaság évente konferenciát szervez, amelyen a résztvevők bemutatják és megvitatják a terület legújabb fejlesztéseit és további újdonságait.

A kongresszus a tervek szerint több ezer küldöttet fogad majd a világ minden tájáról, köztük reproduktív orvostudományi szakembereket, embriológusokat, nőgyógyászokat, andrológusokat, klinikai kutatókat, genetikusokat valamint laboratóriumi technikusokat.

Az ESHRE konferencia idei alapjait is az ötletek és ismeretek cseréje, a kapcsolatépítés továbbá az együttműködések kialakításának lehetősége adja.

Az eseményen képviselteti magát az OKFŐ Humánreprodukciós Igazgatósága is, a tapasztalatokról a későbbiekben beszámolunk honlapunkon is.