Lombik Camino - az én utam

Lombik Camino - az én utam


Lombik Camino - az én utam

A Felelősen Magadért Egyesület keretei között működő Hello Termékenységtudatosság (HTT) programban készült el a következő kisfilm is, amelyben Horváthné-Lévárt Bernadett, a HTT szakértője a saját történetét meséli el.

Lombik camino. Az elnevezés nem tőlem ered, de ennél kifejezőbbet nem találtam. Hiszem azt, hogy mindenkinek megvan a maga életútja, amit akkor is végig kell járni, ha tetszenek az állomások, ha nem. Befolyásolni tudjuk, élni tudunk lehetőségekkel, de arról letérni nem lehet.
Hét év, három inszemináció, két lombik - ez a mi utunk. Sok görönggyel, sok emelkedővel és lejtővel, de az út végén a sikerrel.

Hogy nekem mi segített? Naplót írtam, papírra vetettem minden fontos mérföldkövet, kiöntöttem a szívem, amikor tele voltunk reménnyel, és akkor is, amikor elakadtunk, vagy amikor az előrehaladásnak éppen nagyon örültünk. Az ember a naplóírással picit kívülállóvá válik és szereplője lesz egy történetnek. Szurkolhatunk a főhősért és lehetőségeinkhez mérten alakíthatjuk úgy, hogy happy end legyen a vége.

Ott állt mellettem a férjem, aki nem hagyta, hogy a hitemet elveszítsem, nem hagyta, hogy elsüllyedjek a negatív eseményekben. Bátorított végig és elhitette velem, hogy a küzdelmünknek értelme lesz és mi is szülővé válunk egyszer. 

Eltitkolni sem szeretném, hogy mennyi mindent kipróbáltam annak érdekében, hogy azt érezzem, hozzátettem valamit a sikerhez, de ezekről nem lehet röviden beszámolni, ezért keressétek írásaimat a honlapon.

A megnevezés forrása: Tóka Anita - Lombik Camino című könyve

További részleteket találnak a HTT honlapján.