Az életmód és az életkor rendkívüli mértékben befolyásolhatja a gyermekvállalás esélyeit

Az életmód és az életkor rendkívüli mértékben befolyásolhatja a gyermekvállalás esélyeit


Az életmód és az életkor rendkívüli mértékben befolyásolhatja a gyermekvállalás esélyeit

Miskolcra is megérkezett az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánreprodukciós Igazgatóság szakmai védnöksége mellett, az „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, a Felelősen Magadért Egyesület, a Dr. Kőrösi Tamás Alapítvány és a KétIgen Alapítvány együttműködésével megvalósuló Termékenységtudatosság hete országos programsorozat.

A 2024. április 23-tól 27-ig tartó edukációs rendezvénysorozat egyik szerdai állomása Miskolc-Egyetemváros Egészségtudományi Kar Stefánia épülete volt.

A „Hogyan befolyásolja az étkezés a termékenységedet?” témakörben egy asztalhoz ült Dr. Fülöp Vilmos, egyetemi docens, szülész-nőgyógyász, a Miskolci Egyetem ETK egyetemi tanára; Dr. Reszler Beáta, szülész-nőgyógyász, endokrinológus; a kerekasztal-beszélgetés moderátora pedig Kádár Anna, a Dr. Kőrösi Tamás Reproduktív Támogatás Alapítvány kuratóriumi elnöke volt.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a meddőség mára népbetegséggé vált. Szeretnénk, ha a gyermekvállalás előtt álló, vagy abban még nem is gondolkodó korosztály is tisztában lenne azzal, hogy az életmód és az életkor rendkívüli mértékben befolyásolhatja, hogy milyen eséllyel lesz egy párnak később gyermeke – mondta el Kádár Anna, amelyről a boon.hu oldal is beszámolt.

A Dr. Kőrösi Tamás Alapítvány elnöke hangsúlyozta továbbá, hogy teret és lehetőséget szeretnének biztosítani a már családalapítást tervező pároknak, hogy hiteles előadásokat hallgathassanak meg a témában, és személyesen találkozhassanak a reprodukciós egészségmegőrzés elismert hazai szakértőivel, naprakész információt kapjanak arról, milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre, ha gyermeket szeretnének.

A boon.hu képes beszámolója megtalálható ITT.

A Termékenységtudatosság hete részleteit megtalálják ITT.

A budapesti zárórendezvényről tovább információkat találnak ITT.