Hogyan lehet kezelni, ha hónapról hónapra negatív marad a terhességi teszt?

Hogyan lehet kezelni, ha hónapról hónapra negatív marad a terhességi teszt?


Hogyan lehet kezelni, ha hónapról hónapra negatív marad a terhességi teszt?

Jankáné Rácz Marietta, önismeret segítő, a Felelősen Magadért Egyesület keretei között működő Hello Termékenységtudatosság (HTT) programban készült kisfilmben osztotta meg tanácsait a gyermekáldás elmaradása, a sikertelen próbálkozások okozta kiábrándultság és félelem enyhítésére.


Már több hónap is eltelt, mióta próbálkoztok? De eddig minden alkalommal, amikor a „nemvárt” előtt bizakodva tesztet csináltál, az sajnos makacsul csak egy vonalkát mutatott?

Már túl vagy azon, hogy ilyenkor valamivel eltereld a figyelmedet? Lehet, hogy már az sem válik be, amit oly sokan tanácsolnak: „ne foglalkozz vele”? Próbálsz hátat fordítani a fájdalomnak, a félelemnek, esetleg a kiábrándultságnak, de érzed mind hiába?

Ekkor joggal merül fel benned a kérdés, hogyan lehet ezt hónapról hónapra túlélni, minden kudarc után újult erővel felállni?

Lehet, hogy úgy látod, a környezetedben mindenkinek pikk-pakk összejött a baba, és csak nektek kell várnotok az érkezésére. De hidd el, nem vagy egyedül! A közösségi médiában számos olyan csoport érhető el, ahol kapcsolódni tudsz a sorstársaiddal.

Lehet, hogy attól is jobban fogod érezni majd magadat, ha egyszerűen mások történeteit olvasod ezekben a csoportokban. Erőt adhat az is, ha a te esetedet is megosztod itt, milyen a te helyzeted, és látod a többiek támogató, segítő válaszait, reakcióját. Ha személyesen kapcsolódnál a sorstársakkal, bátran keres tematikus csoportokat, amelyek a teherbeesési nehézséggel küzdőknek nyújtanak támaszt. Vannak önismereti csoportok, ahol a nehezített teherbeesés mentális oldalával dolgozunk. De választhatsz tematikus jógacsoportot is, illetve más megközelítéssel dolgozó lelki erőt adó közösséget is. Szívből kívánom, hogy megtaláld, ami a legjobban passzol most hozzád!

További részleteket találnak a HTT honlapján.