Szakmai találkozó - fókuszban az infertilitás

Szakmai találkozó - fókuszban az infertilitás


Nagy érdeklődés övezte a Richter Infertilitás Hálózat Workshop nyitó eseményét, amelyet január 18-án tartottak a gyógyszergyártó budapesti székhelyén.

Infertilitásról akkor beszélünk, ha 35 év alatti pároknál legalább egy év alatt, rendszeres, fogamzásgátlástól mentes nemi élet mellett sem következik be terhesség (35 évesnél idősebb párok esetén 6 hónap alatt). Az infertilitás a nőt és a férfit egyaránt érintheti. Az európai párok 15%-a szenved meddőségben. A mesterséges megtermékenyítés (IVF) általános sikerrátája 34%.

Az orvostudomány folyamatos fejlődésének eredményeként egyre több segítséget kaphatnak a családalapításhoz a termékenységi és nemzőképességi zavarral küzdő párok.

A neves gyógyszergyártó már évekkel ezelőtt szélesítette termékpalettáját a női fertilitással foglalkozó készítmények forgalmazásának megkezdésével, ezáltal meghatározó szereplővé vált a meddőségi terápiát támogató gyógyszerek piacán. Mára a meddőség kezelése az egyik kiemelt területe lett.

Az innovációs ökoszisztéma és tudományos hálózatok témakörében megtartott prezentációkat követően további szakmai előadásokra, eszmecserére és kerekasztalbeszélgetésre került sor.