Nő - Konzultáció

Konzultáció

A termékenységi zavarok hátterében álló egészségügyi tényezőket ma már nagy alapossággal, fájdalommentes vizsgálatokkal derítik ki a szakemberek, ezért gyanú esetén minél hamarabb érdemes orvoshoz fordulni.

Konzultáció

A termékenységi zavarok kivizsgálása minden esetben egy roppant részletes konzultációval kezdődik. Fontos, hogy a pár mindkét tagja egyszerre legyen jelen a megbeszélésen, aminek során fontos a családi anamnézis, az öröklött betegségek, a trombózisra, való hajlam, valamint az endokrin kórképek felderítése. Érdemes a konzultációra előre készülni, felírni, hogy a családban milyen betegségek fordultak elő, nehogy valami kimaradjon.
A szakembernek fontos tudnia, milyenek a menstruációs ciklusok: hány éves korban kezdődött, rendszeresek-e, milyen időközönként jelentkeznek, volt-e olyan időszak, amikor elmaradt a menstruáció. Fontos a vérzés erőssége, és hogy jelentkezik fájdalom a vérzés alatt.  
A részletes anamnézisből már rengeteg kórképre derülhet fény, vagy éppen zárhat ki az orvos. Saját kérdéseinket érdemes előre, már otthon felírni.