Tudatosan találjunk támpontokat, segítséget, ha elakadunk a meddőségi kezelési utunkon

Tudatosan találjunk támpontokat, segítséget, ha elakadunk a meddőségi kezelési utunkon


A Felelősen Magadért Egyesület keretei között működő Hello Termékenységtudatosság (HTT) programban tekinthető meg a következő kisfilm is. Horváthné-Lévárt Bernadett, a HTT szakértője beszél saját tapasztalatairól.

Azt mondják, a gyermeknevelés egy igazi önismereti út. Bizton állíthatom, hogy már a gyermekért való bármilyen időtartamú küzdelem is az.

Sokat segít, ha figyeljük és megismerjük magunkat, az igényeinket nem nyomjuk el, hanem reagálunk a belső hangra. Ha azt súgja, nem vagy jó helyen, merj váltani. Ha elfáradtál, akkor merj pici szünetet tartani. Ne a világ elvárásainak akarj megfelelni, hanem a sajátjaidnak.

Ha nem akarsz beszélni a gyermekvállalási nehézségedről, akkor ne megsértődj az esetlen és tolakodónak tűnő kérdéseken, hanem mondd el, hogy mindenki idejében értesül és megköszönöd, ha szurkolnak nektek.

Ami fontos, az a jó szakember megtalálása. Megpróbálhatsz ezerféle csodaszert és módszert, de ha rajtad nem segítenek, sőt bekavarnak, akkor a pénzeden kívül csak a drága időt pazarlod. Egyáltalán nem biztos, hogy az a krém, tea, rád is úgy hatnak, mint a barátnődre, aki az adott készítménynek tulajdonítja a saját sikerét. A netes fórumozók többsége nem szakember, mégis orvosi szintű tanácsok, diagnózisok és hatóanyagok repkednek. A honlapunkon nagyon sok megbízható támpontot találsz, keress fel minket.

További részleteket találnak a HTT honlapján.