A táplálékkiegészítők hatása a nemzőképességre

A táplálékkiegészítők hatása a nemzőképességre


Dr. Takács Tamás, a Felelősen Magadért Egyesület keretei között működő Hello Termékenységtudatosság (HTT) program andrológus szakértője megosztotta gondolatait arról is, hogy milyen hatásai lehetnek a táplálékkiegészítők fogyasztásának. 
Legfőbb tanácsa ebben a témában: a táplálékkiegészítő kezeléssel kapcsolatban is érdemes annak megkezdése előtt szakemberrel konzultálni és a kívánt hatást időszakosan ellenőrizni.

Napjainkban számos olyan táplálékkiegészítő készítmény érhető el, amelyek alkalmazása a férfi nemzőképesség javítását szolgálja. Ezek többsége antioxidáns összetevőket, nyomelemeket, vitaminokat, valamint különböző gyógynövényeket tartalmaz. Kutatások szerint ezek alkalmazása általánosságban javíthatja a férfiak nemzőképességét, azonban az is ismert, hogy nem mindenkinél és nem minden esetben okoznak javulást.
Indokolatlan vagy túlzott szedésük gyakran vezet túladagoláshoz, ami adott esetben éppen ronthatja a spermiumok mennyiségét és minőségét is. 
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ezen táplálékkiegészítők helyes dózisával, illetve a terápia hosszával kapcsolatban semmilyen szakmai irányelv nem áll rendelkezésünkre. Éppen ezért javaslom, még a táplálékkiegészítő fogyasztásának megkezdése előtt konzultáljon szakemberrel, ahogyan a későbbiekben is, hogy az elkezdett terápia a megfelelő hatást éri-e el.

További részleteket találnak a HTT honlapján.