Megtartották a Magyar Reprodukciós Társaság éves szimpóziumát

Megtartották a Magyar Reprodukciós Társaság éves szimpóziumát


Megtartották a Magyar Reprodukciós Társaság éves szimpóziumát

Idén tizedik alkalommal március 31. és április 1. között került megrendezésre a Magyar Reprodukciós Társaság éves szimpóziuma Harkányban, mely során hagyományosan az asszisztált reprodukció időszerű kérdései kerültek megvitatásra.

A többek között szülész-nőgyógyász, endokrinológus, andrológus szakorvosokból, embriológusokból és az asszisztált reprodukció területén dolgozó további szakemberekből álló nagy számú hallgatóság számára a szimpózium minden évben kiváló alkalmat teremt új, jó gyakorlatok, korszerű módszerek, illetve tudományos munkák eredményeinek bemutatására.

A kiváló hazai előadások mellett, a spanyolországi Valenciából Marcos Meseguer embriológiai témájú előadását hallgathatták meg a jelenlévők.

A Humánreprodukciós Igazgatóság munkatársai három témában tartottak előadást fertilitásprezervációs eljárásokkal kapcsolatos hazai tapasztalatokról, az asszisztált reprodukciós eljárásokban résztvevő párok lemorzsolódásának okairól, illetve a szakemberek edukációjának jövőbeli lehetőségeiről.

A szimpózium az előadások mellett lehetőséget teremt a szakemberek számára a személyes találkozásra, szakmai diskurzusok folytatására, továbbá az asszisztált reprodukció területét érintő jövőbeli tervek, kérdések megvitatására.

 

Fotó: LinkedIn/Benjamin Frey