22.  Tauffer Vilmos Továbbképző Konferencia és orvos-szakdolgozó találkozó

22.  Tauffer Vilmos Továbbképző Konferencia és orvos-szakdolgozó találkozó


Együtt a Magyar Szülészetért 2024. címmel 22. alkalommal rendezik meg a Tauffer Vilmos Továbbképző Konferencia és orvos-szakdolgozó találkozót április 26-án. A Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával megvalósuló esemény helyszínét a Budapesti Operettszínház biztosítja. Az esemény fővédnöke Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár.
 
A továbbképzésen IVF kezelés az állami egészségügyben címmel tart előadást Dr. Vesztergom Dóra, az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánreprodukciós Igazgatóságának vezetője is:
 
Magyarországon minden ötödik gyermekre vágyó pár meddőségi problémákkal küzd. A meddőség egy betegség, amelynek hátterében leggyakrabban komplex okok állnak. Az egészségtelen életmód, a dohányzás, az elhízás, és a kitolódott gyermekvállalás mind olyan fontos kockázati tényezők, amelyek akaratlanul gyermektelenséghez vezethetnek.
 
Általánosan elmondható, hogy a reproduktív korban lévő lakosság alacsony termékenységi ismeretekkel rendelkezik. 2020-ban állami kézbe került és ingyenessé vált a meddőségi ellátás Magyarországon, így megvalósult annak reformja, beleértve az ellátások struktúráját, finanszírozását, szabályozását, az azzal kapcsolatos adatszolgáltatást.
 
A legfontosabb változások közé tartozik, hogy 45 éves női életkorig a kezelések, diagnosztikai ellátások és az ellátásban használt gyógyszerek a társadalombiztosítás által teljes egészében finanszírozottá váltak, illetve megszűnt az intézetek teljesítmény- és volumenkorlátja. Az egységesen magas szintű ellátás érdekében a szakemberek számára új, specializált képzések kerülnek bevezetésre.
 
Az előadás célja bemutatni a legfontosabb reformokat a hazai meddőségi ellátásban, továbbá ismertetni a meddőség hátterében álló leggyakoribb okokat.

 
A találkozóval kapcsolatos további részleteket ITT találják.