Életmódváltás családtervezésnél

Életmódváltás családtervezésnél


Életmódváltás családtervezésnél

A Felelősen Magadért Egyesület keretei között működő Hello Termékenységtudatosság (HTT) programban ebben az évben is folyamatosan elérhetővé válnak új ismeretterjesztő kisfilmek. Demeter Dóra, dietetikus, a HTT szakértője az alábbiakban megtekinthető részben beszél az életmódváltás legfontosabb lépéseiről.

1. Kezdjük apró lépésekkel.
2. Ne akarjunk pár hét alatt megszabadulni 10-15 kilótól.
3. Forduljunk dietetikushoz.
4. Sportoljunk rendszeresen.

A tartós életmódváltáshoz fontos, hogy egy kitűzött cél legyen előttünk. Azoknál, akik már régóta szeretnének gyermeket, általában nem szokott gondot okozni a motiváció, de nem árt tudatosítani, miért is vágunk bele. Érdemes apró lépésekkel kezdeni.

Ne akarjunk pár hét alatt megszabadulni 10-15 kilótól, az egészséges testsúlycsökkentés mértéke heti fél-egy kiló. Így elkerülhető a gyors visszahízás, a kudarcélmény, illetve az, hogy az izomtömegből fogyjunk.

Az állandó éhség megnehezíti a hétköznapi feladatok ellátását, lassítja az anyagcserét és gyakran túlevésekhez is vezethet. Így hosszú távon a kínkeserves fogyókúra akár a hízást is eredményezheti. Kérjük dietetikus szakember segítségét az egyéni diéta kialakításában.

A rendszeres sport elengedhetetlen eleme a kiegyensúlyozott életmódnak és az egészséges testösszetétel elérésének is. Nagyobb súlyfeleslegnél mindenképpen kérjük szakember segítségét, hogy a testi épségünket, egészségünket, ízületeinket ne veszélyeztessük.

További részleteket találnak a HTT honlapján.